Passa't pel nou web, la JOBAC 2.0

Darreres imatges de la Trobada (Mercè Solè)

Imatges de la Trobada (Jordi Esplugues)

 El Facebac també és història!

En la seva curta vida, de tot just mig any, hem superat els 3.100 usuaris únics i les 7.950 visites.
La imatge no es correspon, perquè ja no podem actualitzar-la perquè hem fos el web.

I octubre ha estat ja el mes amb més tràfic, amb més de 2,1GB!

Gràcies i felicitats a tots, perquè sense el vostre concurs tot això no hauria estat possible!

Ja coneixes el nou web de la JOBAC?


A partir del 16 d'octubre, tota la informació de la JOBAC es canalitzarà a  https://www.gabitogrupos.com/LAXARXASOCIALDELAJOBAC/ 

Corre a registrar-t'hi i així tan aviat estigui en MARXA podràs accedir-hi. Pensa que és restringit.

 

 
És un web restringit, de manera que només hi tindrà accés qui s'hi doni d'alta. Tot sembla indicar que alguns de vosaltres heu provat de registrar-vos de manera infructuosa. És per això que us volem indicar la manera com cal procedir per tal que l'ingrés sigui exitós.
 
Abans que res cal anar al nou web.
 
A continuació, sota del camp on hi figura Correu electrònic hi veureu que hi posa "Registrarse ahora". Això us dóna pas a una nova pàgina.
 
Heu d'omplir els tres camps (nom que voleu fer servir, adreça electrònica i una contrasenya -entre 6 i 16 caràcters-). A continuació marqueu la casella on posa que accepteu les condicions i, finalment, el botó de Registre, situat a la part inferior. 
 
Tot seguit rebreu un missatge a la vostra adreça de correu, que heu de confirmar i, com a darrer pas, demanar que voleu sumar-vos a la Xarxa Social de la JOBAC com a participant. Si ho feu en castellà és possible que el procés s'acceleri. En qualsevol cas, en el termini de 24 hores hauríeu de rebre la comunicació d'admissió al nou web. 
 

Sopar Joan Enric 1993

Quina és la joventut del Papa?

Si totes les enquestes diuen que els nostres joves són cada vegada menys creients i que és mínima la fracció que es considera practicant, deu ser ben normal que aquests joves es trobin i es reuneixin. Per a tota minoria social ha de ser molt important poder definir la seva identitat. És trobar-se per no desintegrar-se, per reafirmar-se. I això es pot fer sense buscar cap mena de confrontació sinó simplement amb la voluntat de definir la pròpia personalitat, tot buscant de ser més propositius que no pas impositius. Així, la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) a Madrid no s'hauria de veure com una confrontació social sinó com moment de reflexió i d'explicació d'un estil -potser minoritari, però legítim- de ser jove.

Continuar llegint...

 

Gràcies per confirmar
la vostra assistència!

Benvolguts amics de la JOBAC:

 

 
Ja queden menys de 3 setmanes per a la Trobada del 16 d'octubre.
 
Tot els preparatius estan en marxa, però és molt important la vostra col·laboració en quelcom tan senzill com confirmar-nos la vostra assistència. Necessitem fer un càlcul per tal de garantir l'èxit de l'esdeveniment, ja que cal assegurar que l'aforament serà suficient i que altres aspectes com ara el pica-pica s'ajustaran a la realitat.
 
També hem de saber si teniu previst venir amb canalla i amb quina edat, per tal d'organitzar, si cal, un servei de guarderia i/o d'animació.
 
El preu de la trobada és de 12€ per persona (per tal de cobrir les despeses d'organització). Els menors de 16 anys no paguen.
 

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<Aquí a l'esquerra podeu veure com accedir-hi 


Envieu la vostra confirmació a
facebac.jobac@gmail.com

Què n'ha quedat de tot això?

 

M’ha agradat molt el llibre

És molt rigorós, detallat i fidel a la història. I a la vegada, suficientment objectiu i mirat amb distanciament per mostrar els grans encerts, però també els dubtes, les incerteses i també les contradiccions que aquest moviment va generar.

 Però hi trobo a faltar una cosa.

 Trenta anys després, crec que es podria fer un balanç també força objectiu de com han anat les coses.

On som ara? Què s’ha acomplert de tot allò que teníem com a objectiu? Els que abans érem els joves i ara per edat portem el pes del país, hem fet canviar algunes coses? El món, o el nostre petit món del nostre petit país, és així per què hi hem tingut alguna cosa a veure?  Hi hem pogut fer més?

 Fa trenta anys, érem uns indignats “avant la lettre” que en lloc d’ocupar places i muntar tendes de campanya i fer assemblees al carrer (per que eren més perillosos “els grisos” d’abans que els nostres mossos d’ara - entre d’altres coses i per simplificar-ho, tu ja m’entens…) ens trobàvem en locals de la parròquia o en cases particulars, fèiem misses alternatives i organitzàvem sortides de caps de setmana. I trobades multitudinàries a cases de colònies, i malgrat tot pacífiques.

I fèiem servir un mètode, terriblement lògic però efectiu, per comprendre el nostre entorn i a la vegada qüestionar i analitzar la nostra vida íntima i espiritual.

 I què n'ha quedat de tot això?

Què s’ha n’ha fet del compromís?

És veritat que encara existeixen grups de joves que continuen aquella tasca que fa anys vam començar, i que segueixen volent transformar la societat.

Però nosaltres, l’hem transformat?

Potser a nivell personal ens va marcar més que no pas a nivell col·lectiu.

O no?

Es pot esbrinar?

Clica aquí per accedir a la CRÒNICA SENTIMENTAL

Albert Otero

Cornellà de Llobregat

 El Llibre de la JOBAC, 
protagonista a TV3

Aquest diumenge, 3 de juliol, el programa "Signes del Temps", que presenta en Francesc Rosaura, es va fer ressò del llibre "La JOBAC (1974-1992). Desencís i utopia de la joventut a Catalunya", de la Montserrat Sintes.
Va ser a la part final del programa, a l'apartat Idees, on es fa esment de novetats editorials, de conferències i concerts musicals imminents, etc.
A continuació (després de la publicitat) hi teniu l'apartat Idees del 3 de juliol on apareix. Si voleu veure el vídeo sencer del programa, aneu al web de "Signes del Temps" clicant aquí i aneu al vídeo del programa del 3 de juliol. Aquesta informació apareix al minut 43'24".

La presentació del llibre:

La JOBAC (1974-1992).
Desencís i utopia de la joventut a Catalunya

Bona tarda.

Moltes gràcies senyors, Jordi Porta i Josep Fernández, per les seves intervencions.

 

D’entrada, donar-vos a tots la benvinguda a aquesta presentació que ha generat tantes

expectatives i que per a mi és tan emotiva: ja sou més d’un miler de seguidors a la

FACEBAC, la xarxa social de la JOBAC. Enhorabona i moltes felicitats!.

La presentació del llibre.pdf (47,3 kB)

Montserrat Sintes

 La Direcció General de la Joventut es fa ressò de la presentació del llibre de la JOBAC

https://www20.gencat.cat/portal/site/Joventut

 El llibre de la JOBAC, "una justícia històrica"

La presentació reuneix
un centenar de persones

La presentació del llibre "La JOBAC (1974-1992). Desencís i utopia de la joventut a Catalunya" ha reunit aquest dijous, 16 de juny, un centenar de persones a la Casa del Llibre de Barcelona. Montserrat Sintes, autora del llibre, ha manifestat "el plaer" d'haver pogut escriure aquesta història de la JOBAC, "de la que vaig formar part molt poc temps, la qual cosa m'ha permès tenir una certa visió interna del moviment, però, a la vegada, poder mirar-me-la amb una certa distància per tal que aquesta història fos més objectiva". Segons Sintes, aquest llibre "suposa una justícia històrica, la del reconeixement d'un moviment que va saber interpretar els fets d'un moment i anticipar-se als esdeveniments".
Per la seva banda, Jordi Porta, president del Centre UNESCO de Catalunya, ha apel·lat també a la història; en especial "a la memòria històrica". En aquest sentit, Porta ha lloat l'edició del llibre de la JOBAC perquè, al seu entendre, "és una manera de recuperar la memòria històrica de l'Església de base, sovint oblidada". El president del Centre UNESCO de Catalunya ha recordat també el paper de les parròquies de barri en la constitució de rellevants entitats socials, com ara Comissions Obreres.
En la presentació ha intervingut així mateix Josep Fernández, que fou vicepresident de la JOBAC, que ha agraït la iniciativa editorial que ha fet possible "recuperar la història de la JOBAC" i la tasca de totes les persones que han contribuït a què el llibre sigui una realitat. "La vostra presència demostra que la JOBAC continua viva en la memòria i en el cor dels seus antics militants i consiliaris, no pas com a unes sigles, sinó en forma de persones, situacions i vivències plenes de sentit".

 

Llegeix la intervenció íntegra d'en Josep Fernández 

 

 

 

Benvolguda gent de la JOBAC!

El pròxim 16 d'octubre, s'ha programat una gran trobada.
Oi que no te la vols perdre?
La trobada serà als Salesians de Rocafort, a Barcelona, des de les 5
de la tarda fins a les 8 del vespre.
L'adreça és: carrer Rocafort, nº 42.
I l'estació de Metro més propera...
ho has endevinat: Rocafort!
 

 I què és
 el que s'espera de tu?

 

Bona pregunta! 
De tu s'espera, en primer lloc, la teva assistència. 
Però, també, les teves aportacions personals, 
a partir de la teva experiència a la Jobac. 
Segur que tens molts records 
i fins i tot potser imatges del teu pas per la Jobac. 
És per això que et convidem a compartir-ho
amb tots nosaltres per fer que aquesta experiència
pugui ser encara molt més excepcional.
Pots enviar tots els teus comentaris, les teves opinions, 
els teus relats, les teves anècdotes, 
les teves imatges i, fins i tot, els teus vídeos a:


facebac.jobac@gmail.com

Què hi dius?

Ha valgut la pena tot plegat? 15-4-11 22:19

 Em miro fotos que molts poseu. Recordo vivències, descobertes i molta il·lusió compartida ... segur a que som com som  per molts d´aquells moments que varem viure i que ens varen acabar  atrapant, frepant , arrelant en el nostre interior Però realment ha valgut la pena tot...

Felicitats! 15-4-11 21:50

 Només vull felicitar-vos per aquesta magnífica, realment, plana web... a veure si tinc temps de remenar uns quants arxius i d'enviar-te cosetes. El que hi ha al facebook ho pots agafar, oi? Per cert, es poden fer enllaços d'aquesta plana al facebook? sempre aniria bé fer d'altaveu. Si no, és...

Un cordial saludo 13-4-11 20:05

Hola a tod@s Jobaqueros, soy Merche Roldán, Merchita para muchos de vosotros. Cuando Ángela Quero me comento que se haría un encuentro y la presentación de un Libro sobre la Jobac, me hizo una ilusión tremenda, empecé a recordar muchísimas caras, caras de las cuales algunas no recuerdos sus...

Acabàvem d'entrar a la JOBAC... 7-4-11 23:44

 Feia poc que haviem deixat l'escola i ens van proposar de formar uns grups a la Parròquia. Acavabem d'entrar a la JOBAC. Jo crec que avui som com som i el que som gràcies a aquest fet. Som gent amb marxa, som bona gent (com molta altra que no ha estat de moviments ni es creient, o si), però...

Jobaquera l'última! 7-4-11 10:19

 Benvolgudes i benvolguts,   He vist la galeria de fotos. Em sembla que la primera foto és d’Espot 1979, campaments d’estiu (segona tanda). Sé segur que és el segon torn perquè jo vaig ser-hi en el primer (Pep Soler, Quim Cervera, Lurdes Pujadas, Rosa Paíno, Montse Tarrés, Àngels García...

Llibre JOBAC 7-4-11 09:19

 Hola, vaig estar a l'aniversari del Quim Cervera al Gornal, i no em vaig assebentar que es podia encarregar el llibre de la JOBAC. Soc la Dolors Clavel, que havia format part del grup de JOBAC de la parròquia del Clot. Voldria saber si el mateix dia de la presentació, el 16 de juny, el podré...

He enviat l'enllaç 5-4-11 23:56

 Hola, he enviat l'enllaç a les adreces que tinc de gent de la federació Vallès (Terrassa sobretot; també de Sabadell i d'altres) Josep M. Domingo Ferrerons 08820  El Prat de Llobregat (Barcelona)  

Fantàstic grup de Feisbuc 3-4-11 17:01

 Fantàstic grup de Feisbuc amb imatges, comentaris i tota mena de suggeriments...   Albert Otero

Trobada JOBAC 2-4-11 21:45

 Benvolguts amics i amigues de la JOBAC,   He rebut el vostre correu. A causa dels meus compromisos de la vicaria general del bisbat de Lleida, malauradament, no podré participar a la festa. De tota manera m'uneixo de tot cor a la celebració del 16 d'octubre i, si s'escau, feu...

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6